De mooiste stranden

Voor wie op zoek is naar zon, zee en strand is Naxos het absolute paradijs. Hier vindt u witte en goudgele zandstranden en kleine omsloten kiezelbaaien, zover het oog reikt! Langs de 150 km lange kustlijn ligt het ene na het andere strand, slechts af en toe onderbroken door rotsen en landtongen. De kuststrook is bezaaid met accommodaties en eetgelegenheden, maar toch is de sfeer authentiek gebleven. Hieronder volgt slechts een kleine selectie, want er zijn te veel mooie stranden op Naxos om ze hier allemaal te kunnen beschrijven.

Agia Anna

Op 3,5 km van Spiti Helena ligt het prachtige strand van Agia Anna. Het is een groep van verschillende zandstranden, alleen onderbroken door een kleine vissershaven en enkele rotsformaties. Het kristalheldere turquoise water vormt samen met het zachte gouden zand een idyllisch plaatje.  In het dorp Agia Anna zijn tal van visrestaurants, tavernes, cafés, bars en nachtclubs.

Agios Prokopios

Het strand van Agios Prokopios , dat ongeveer twee kilometer lang is, is perfect georganiseerd en er zijn allerlei watersport faciliteiten. Aan het strand zijn leuke Beach bars, gezellige tavernes en cafeetjes. Vanaf het huis is het ongeveer 5 minuten rijden.

Plaka Beach

Plaka Beach behoort absoluut tot een van de populairste stranden van Naxos. Niet vreemd want met een geweldig zandstrand en enorm helder water is het hier genieten! Vanaf het huis is het ongeveer 5 minuten rijden voordat u aankomt in deze paradijselijke omgeving. De vele cederbomen zijn typerend voor de omgeving en er zijn veel restaurantjes en cafés waar het onbezorgde vakantieleven zonder twijfel verder gaat.