Hoe kom je op Naxos

Per vliegtuig naar Naxos:

Als u naar de internationale luchthaven van Athene vliegt, dan kunt u vandaar rechtstreeks naar Naxos vliegen met Aegean Airlines/Olympic Air of met Sky Express. (In het hoogseizoen zijn er extra vluchten. Het is aan te raden om ruim van tevoren te boeken aangezien de ruimte beperkt is) De reistijd naar Naxos per vliegtuig is ongeveer 35 minuten.

Van Mykonos of Santorini naar Naxos:

De internationale luchthavens die het dichtst bij Naxos liggen, zijn de luchthavens op de nabijgelegen eilanden Mykonos en Santorini. Als u naar deze luchthavens vliegt (let op: alleen in het hoogseizoen), is de verbinding met Naxos over zee. Vanaf zowel Santorini als Mykonos is er een regelmatige dienst per veerboot of high-speed catamaran beschikbaar.

Per veerboot naar Naxos:

Een andere optie is om vanuit Athene per bus, metro of taxi naar de haven van Piraeus te gaan en vandaar per veerboot of high-speed catamaran naar Naxos te reizen.

De reistijd naar Naxos vanaf de haven van Piraeus per veerboot varieert van 5,5 – 6 uur, afhankelijk van de dienstregeling en vanaf Pireaus via een high-speed catamaran van 3,5 tot 4 uur, afhankelijk van de maatschappij en dienstregeling.

Let op: in de zomermaanden heeft een tweede haven, de haven van Rafina, op ongeveer 30-45 minuten rijden van de luchthaven van Athene, ook boten die naar Naxos vertrekken. (U kunt vanaf de luchthaven alleen per bus of taxi naar Rafina komen).