Ligging & omgeving

Het dorp Agios Arsenios of Agersani zoals de lokale bevolking het noemt, is een van de grootste dorpen van Naxos en ligt in de buurt van enkele van de meest aantrekkelijke zandstranden van het eiland, Agios Prokopios, Agia Anna en het schijnbaar eindeloze Plaka Beach.

Agios Arsenios bestaat uit twee delen: Het huis bevindt zich in het hoger gelegen dorp Ano (hoog) Agios Arsenios en het iets lager liggend dorp heet Kato (laag) Agios Arsenios. Dit is ook het centrum van het dorp

Wandelend door Agios Arsenios, met de mooie traditionele huizen, kom u beneden in het dorp bij de grote gerenoveerde kerk Agios Spyridon en de 18-eeuwse kerk Agios Nikoloas.

Verder is er een slager met heerlijk biologisch Naxos vlees, een supermarktje en twee dorpscafés.

Dichtbij het huis zit een authentieke Griekse bakker. Bij bakker Dimitri koop u voor EUR 1,- heerlijk versgebakken brood en aan de andere kant van het huis zit Maria met haar lokale supermarktje. Hier kunt u terecht voor al uw noodzakelijke boodschappen. De Spar is de grootste supermarkt van het eiland en ligt op ongeveer 5 kilometer van het huis. De bushalte ligt op loopafstand en vanaf hier is er een directe buslijn naar de hoofdstad Chora.

De bezienswaardigheden in de omgeving, waar veel oude kapellen te zien zijn, zijn onder meer twee oude windmolens op de Stroumpoulas-heuvel, de kleine toren van Agios Nikolaos met de karakteristieke duiventillen en het onbewoonde klooster van Agios Ioannis Prodromos (Johannes de Doper).

Elliniko, een heuvel in het zuidelijke deel van het dorp, bevat de ruïnes van een oud fort, terwijl in Petradia, een buurt van Yria, tekenen van een oude tempel en kapotte schepen werden gevonden.